INKERILÄISTEN KESÄPÄIVÄT 2012


Inkeriläisten kesäjuhla 14.7.2012

klo 08:00 kanslia, kahvio ja Inkeri-näyttely avataan
klo 10:00 aamupäiväjuhla
klo 11:30 ruokailu
klo 13:00 pääjuhla
klo 15:30 kahvi
klo 18:00 iltamessu

Tervetuloa!INKERILÄISTEN KESÄPÄIVÄT LAHDESSA 2012

Arvo Korkkinen


Lahti on toiminut inkeriläisten juhlapaikkana jo kymmenen kertaa vuodesta 1975 alkaen, jolloin kerhomme perustettiin Juhani Jääskeläisen toimesta. Kerhomme jäsenmäärä on ollut keskimäärin 35 jä- sentä, koostuen alkuperäisistä inkeriläisistä sekä Inkerin ystävistä.

Edellisten juhlien jälkeen totesimme, että nyt riittää osaltamme juhlien järjestely. Syynä oli lähinnä aktiiviväen ikääntyminen. Mutta eipä ollut muillakaan seuroilla voimia/halua jatkaa? Tilanne on hälyttävä. Nuorta paluumuuttajaa on tullut pilvin pimein, eikö heillä ole mitään tarvetta vaalia inkeriläisyyttään? Tästä kimpaantuneena päätimme ”vielä kerran” järjestää juhlat.

Kesäpäivät ovat siis tänä vuonna Lahdessa. Paikkana on Joutjärven kirkko ja ajankohtana 14. Päivä (lauantai) heinä- kuuta 2012. Kirkon tiloissa on käytössämme seurakuntasali, kahvila/ruokailutilat ja itse kirkkotila alkaen kello 16. Myös siskonpetipaikkoja löytyy noin 50 hengelle kirkon yhteydessä olevasta urheilutilasta. Normaalin kesäpäiväohjelman lisäksi, järjestämme Inkeri-aiheisen näyttelyn sekä myymme arpoja. Ulkopuolisilla inkeriläisillä on mahdollisuus esitellä tapahtumassa kirjoja yms. tuotteita.

Tarkoitus on myös kokoontua Kahvisaaressa perjantai-iltana ”puoli vallattomaan” illanviettoon laulun, grillaamisen, iltanuotion ja saunomisen merkeissä. Tilaisuus on pääasiassa lahtelaisille, mutta toivotamme myös pitempimatkalaiset tervetulleiksi. Kahvisaareen on myös mahdollisuus majoittua siskonpetiperiaatteella. Kahvisaareen pääsee autoilla. Mukkulan leirialue on puolen kilometrin päässä ja siellä on vuokrattavana mökkejä ja telttapaikkoja.

Yhdistyksen taloudenhoitajana kannan huolta juhlien taloudesta, niinpä tulemme perimään päivien osanottajilta käsiohjelmasta noin viiden euron maksun. Maksusta ovat vapautettuja vain päivien järjestelijät ja ohjelman suorittajat.

Tervetuloa Lahteen
Kesäpäivien järjestelytoimikunta