076403-inkerinsuomalaisten-paluumuuttojono-suljetaan-172011

Inkerinsuomalaisten paluumuuttojono suljetaan 1.7.2011

21.6.2011 09:56

======= ======= ======= ======= ======= =======

Sisäasiainministeriön tiedote 21.06.2011

 

Inkerinsuomalaisten paluumuuttojärjestelmä lakkautetaan. Paluumuuttojono suljetaan 1.7.2011, minkä jälkeen jonoon ei voi enää ilmoittautua. Inkerinsuomalaisilla tarkoitetaan entisen Neuvostoliiton alueelta peräisin olevia henkilöitä, jotka ovat kansallisuudeltaan, eli etniseltä taustaltaan suomalaisia, mutta heillä ei ole Suomen kansalaisuutta.

Tähän saakka paluumuuttojonoon ilmoittautuneiden asiat on käsitelty ilmoittautumisjärjestyksessä. Jonon sulkemisen myötä jonotusnumeron mukainen etenemisjärjestys menettää merkityksensä, ja paluumuuttojonoon viimeistään 1.7.2011 ilmoittautuneilla on mahdollisuus muuttaa Suomeen viiden vuoden siirtymäajan sisällä 1.7.2016 mennessä.

Siirtymäaika ei koske Inkerin siirtoväkeen kuuluneita ja Suomen armeijassa vuosina 1939–1945 palvelleita. He voivat hakea oleskelulupaa paluumuuton perusteella paluumuuttojärjestelmän lakkauttamisesta huolimatta.

Paluumuuttovalmennus ei ole enää pakollinen

Oleskeluluvan myöntäminen paluumuuton perusteella ei edellytä enää, että paluumuuttaja osallistuu paluumuuttovalmennukseen. Paluumuuttovalmennusta järjestetään kuitenkin edelleen, ja halukkaat voivat ilmoittautua siihen niin halutessaan. Kursseja on kuitenkin tarjolla rajoitettu määrä.

Paluumuuttajan on osoitettava riittävä suomen tai ruotsin kielitaito suorittamalla hyväksytysti kielitutkinto. Maahanmuuttovirasto järjestää ilmaisia tutkintoja Venäjällä ja Suomessa. Tutkintoon voi osallistua vain kerran.

Lisäksi paluumuuttajalla on ennen oleskeluluvan myöntämistä oltava asunto käytössään Suomessa. Myös oleskeluluvan myöntämisen yleisten edellytysten on täytyttävä.

Hakemuksia vireillä noin 1000

Paluumuuttojärjestelmä on ollut käytössä 1990-luvun alusta lähtien. Viimeisten 20 vuoden aikana Suomeen on muuttanut noin 30 000 paluumuuttajaa pääosin Venäjältä ja Virosta.

Tällä hetkellä Maahanmuuttovirastossa on vireillä noin 1000 oleskelulupahakemusta paluumuuton perusteella. Siirtymäajan jälkeen inkerinsuomalaiset paluumuuttajat voivat hakea oleskelulupaa yleisen oleskelulupajärjestelmän kautta.

Lisätietoja: Tulosalueen johtaja Olli Koskipirtti, maahanmuuttoyksikkö, puh. 071 873 3112

 

- Surullista. En muuta inkerinsuomalaisena paluumuuttajana sano. Tämä vaatii minulta isompaa kommennttia.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän markuslehtipuu kuva
Markus Lehtipuu 21.6.2011 10:24

Inkerinmaan etninen puhdistus on valmis?

Venäläiset valloittivat suomalaisten asuttaman Inkerinmaan 1700-luvun alussa.

Inkeriläisiä on karkotettu, murhattu ja syrjitty.

"Onneksi" meillä oli Mauno Koivisto:

- vastusti Baltian maiden itsenäistymistä.

- vastusti Suomen laillisten mutta miehitettyjen alueiden palautusta

- onnistui saamaan suljetusta Neuvostoliitosta kielitaidottomia "inkeriläisiä", jotka nopeasti kaappasivat Suomen huumekaupan ja aiheuttivat suuren kuolemapiikin.

Nyt laajentumishaluinen fasistinen Venäjä on saavuttanut lähes 100% etnisesti puhtaan Inkerinmaan.

"VENÄJÄ VENÄLÄISILLE" huutavat nämä fasistit ja uusnatsit.

Venäjä on saavuttanut lähes 100% etnisesti puhtaan Karjalan.

"VENÄJÄ VENÄLÄISILLE" huutavat nämä fasistit ja uusnatsit vaikka kyseessä on Suomen tasavallan laillinen ja tunnustettu alue.

Venäjän fasistinen rotupuhdas etnisen puhdistuksen oppi on saanut tukensa Mauno Koivistolta.

Seuraavaksi ostetaan Suomesta maita ja vaaditaan Suomeen venäläisille erityisetuuksia. Hyödylliset idiootit vaativat Venäjän kulttuuria Suomeen, ja venäjän kielen opetusta (mukamas turhan "pakko"ruotsin sijaan).

Mitä seuraavaksi? Venäjä valloittaa Suomen, ja kauan venäläisten himoitsema suomalaisten pakkomarssi Siperiaan toteutuu, kävellen, kuten Molotov aikoinaan vaati.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 13:15

Inkerin etninen puhdistus on valmis?- kysyy Markus Lehtipuu. Ja minä vastaan: "Kyllä!". Molemmat maat ovat siihen osallistuneet, niin Neuvostoliitto kuin Suomikin, valitettavasti.

======= ======= ======= ======= ======= =======

k. karttunen 21.6.2011 15:32

Onko se sinusta hyvä asia?

======= ======= ======= ======= ======= =======

k. karttunen 21.6.2011 15:34

Kaikkein turhin asia Suomessa on pakkoruotsi!

Pakkoruotsista on päästävä eroon!

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 16:11

K.karttunen,
tuolla edellisessä kysymyksessäsi oli etnisestä puhdistuksesta, niin minä henkilökohtaisesti "itken Inkerille", koska nyt on lopullisesti puhdistettu "Inkerin maa", vaikka sitä valtiona ei ole koskaan ollutkaan, inkeriläisistä ja viimeiset rippeet olimme me paluumuuttajat, jotka tänne suunnistivat paremman elämän perässä..
Mitä pakkoruotsista, niin vaikkei se kuulu Sisäasiainministeriön tiedotteen aiheeseen,josta alkoi keskustelu, niin kuitenkin sanon, että mielestäni sillä on niin vahvat juuret, että "eroon pääseminen" on aika vaikeata. Kiitos kun piipahditte blogissani.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän johantranberg kuva
Jukka-Pekka Vasara 21.6.2011 10:28

somppulaan, irakiin ja afganistaniin taas hallituksen herrat ja rouvat ovat aivan apposen auki. kyseessä ei tietenkään ole räikeä rasissmi ja korruptoitunut järjestelmä vaan se positiivinen syrjintä.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 16:18

Jukka-Pekka Vasara,pitäisikö tuo "positiivinen syrjintä" laittaa lainausmerkkeihin? Ymmärtäisin niin. Kiva kun teille tuli pisteitä viisikin kappaletta!

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen 21.6.2011 10:38

"Surullista. En muuta inkerinsuomalaisena paluumuuttajana sano"

Mikä nyt on niin surullista?
Inkeriläisillä on ollut aikaa hakeutua Suomeen aivan riittävästi, jos halua on ollut. Suomi on maksanut kunniavelkansa inkeriläisille, joita kohdeltiin sodan jälkeen, pakon sanelemana, vääryydellä.
Neuvostoliitosta ja Venäjältä on tullut Suomeen vuosien aikana myös paljon väkeä, joiden inkeriläisyys on kyseenalaista.
Olojen vakiinnuttua Venäjällä, on paljon järkevämpää tukea inkeriläistä vanhusväestöä heidän kotiseuduillaan. Näin on myös tehty, varsinkin Inkerin luterilaisen kirkon toimesta, jota Suomessa on tuettu laajalti eri tahoilta.

Viola Heistonen on itse toiminnallaan osoittanut, ettei inkeriläisten Suomeen ottaminen aina ole ollut hyväksi asianomaiselle. Valittamista on näyttänyt riittävän.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 13:40

Arvoisa kommenttoija,Antero Manninen!
Miksi ette voi hyväksyä sitä, että inkeriläisellä paluumuuttajalla on Suomenmaan kansalaisena ( vaikkei olisikaan!) oikeus ottaa kantaa epäokeudenmukaisuteen. Olen valittanut ja jatkan valittamista, jos näen epäoikeudenmukaisuutta, joka koskee ketä tahansa, vaikka kantasuomalaistakin. Enhän ole ainoa "valittaja" Suomessa? Enhän?
Miten Suomi maksaa "kunniavelkaansa inkeriläisille" koen henkilökohtaisesti paraikaa ja pyrin toipumaan siitä "maksusta". En tullut tänne "nöyristelemään" ja hakemaan mitään "velkaa takaisiin" vaan tulin Mauno Koiviston "kutsusta" asumaan..Tykkäätte tai ei, nyt Suomi on minunkin kotimaani!, joten joudutte jakamaan sitä kanssani. Kiitos kommenttistanne!

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli 21.6.2011 10:41

Alusta alkaen koko inkerinsuomalaisten paluumuutto oli juristerian farssi. Mikäli todistettavan (tai väärennetyn) verenperinnön (ensin 25%, sitten 50% ja nimen omaan NEUVOSTODOKUMENTTIEN mukaan...) sijaan olisi otettu muutamia järkevämpiä kriteerejä kuten:
1. Oltava jokin todiste suomalaisesta taustasta (neuvostodokumenttien todistusvoima kyseenalainen, toisaalta kieli avain ja siksi jo kielitaito ja kulttuurintuntemus ilman selviä neuvostodokumenttitodisteita tai alemmalla verenperintöosalla pitäisi olla hyvääksyttävä kriteeri.
2. Mukana muutettava ainakin yksi suomenkielentaitoinen sukulainen.
3. Inkerin siirtoväkeen kuuluneille, Suomen armeijassa 1939-45 välisenä aikana palvelleille ja heidän mukanaan muuttaville sukulaisille erityiskohtelu eli jonon ohi pääsy.

Nyt valitettavasti myöhäistä em. toimenpiteille, mutta inkeriläisten paluumuutto klassinen esimerkki "väärin sammutettu" -politiikasta, jossa hyvä ja järkevä asia sössitään juristien epämääräisen egalitaarikriteeripolitiikan takia.

Toivottavasti kuitenkin jatkossa oleskelulupamenettelyn kautta on mahdollista muuttaa jos on paluumuuttaja. Valitettavasti byrokraatit vain onnistuvat yleensä "yhtäläisten" eikä suinkaan hakijan henkilökohtaisiin ominaisuuksiin perustuvien kriteerien kautta saamaan aina runsaasti vääriäkin ihmisiä Suomeen.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 14:02

Aki Pulli,
en voi todistaa, mutten kielläkään, ettei "vääriä ihmisiä" olisi tullut, mutta kuinka varmoja olette, ettei "vielä väärimpiä" tulee muualtakin?
Kaikki viisaat neuvot "kriteereista" olisi pitänyt antaa Presidentti Mauno Koivistolle silloin kun hän ilmoitti Yle kakkosessa, että Inkerin suomalaisia voi rinnastaa Ruotsin ja Amerikan suomalaisiin paluumuuttajiin ja "sillä ilmoituksella" portit Suomeen meille leveästi avattiin. Olihan se kaunis teko Suomelta! Vai oliko se?

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän Hekajuvi kuva
Heka Kaan 21.6.2011 10:54

"- Surullista. En muuta inkerinsuomalaisena paluumuuttajana sano. Tämä vaatii minulta isompaa kommenntia."

Viola Heistonen on kyseenalaisena "paluumuuttajana" kunnostautunut Suomessa ainoastaan valituslinjalla ja suomalaisen yhteiskunnan mollaajana. Olisit Viola jäänyt itärajan taa, luonteesi perusteella viihtyisit siellä paremmin. Inkerin"suomalaisten" paluumuuton salliminen oli ylipäätään kauhea virhetikki Mauno Koivistolta. Näiden ns. paluumuuttajien joukossa Suomeen on livahtanut paljon etnisiä venäläisiä, rikollisia ja väärennetyillä papereilla itsensä inkerinsuomalaisiksi todistelleita.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän perttivaananen kuva
Pertti Väänänen 21.6.2011 12:06

Joo näin on! Eikä Violakaan taida Suomessa viihtyä. Hänekin olisi kannattanut jäädä Venäjälle.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 14:53

Pertti Väänänen,
tekin ja 3 pisteettä antaneet joudutte, valitettavasti, jakamaan kanssani kotimaatanne Suomea, koska olen Suomen kansalainen ja ei ole aikomusta muuttaa Venäjälle. Hyvää kesää ja juhannusjuhlia!

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 14:43

Heka Kaan,
en näe tarvetta "todistella" teille omaa inkeriläisyyttäni ja olen todellakin "kunnostanut" valituslinjaa, koska en itse ja ei moni kantasuomalainenkaan tiedä ja osaa löytää "oikeaa linjaa" valitukseen, jos hänen oikeuksia loukataan.Olen itse joutunut menemnään läpi Suomen perustuslain, niin kuin myös EUn ja YKn monet sopimukset ja niitten pykälät etsiessäni oikeuksia ihmisoikeusrikkomuksiin, jotka kohdistuvat heikoimmassa asemassa olevaiin kansalaisiin ja ensisijaisesti vammaisiin ja vanhuksiin.
Olette liian myöhässä neuvomaan minulle, että olisin jäänyt "itärajan taa". Luonteeltani ehkä olenkin hieman "venäläinen", koska olen kasvanut, saanut koulutuksen ja työurani tehnyt Neuvostoliitossa ja minua ympäröi siellä venäjänkieli ja kulttuuri, vaikka 5 ja puolen vuoteen asti puhuin pelkästään suomea(inkerin murretta) ja ympäristö oli suomenkielinen., joten, pahoittelen, vaikka teidän mielestä en sovi tänne, kuitenkin olen tullut jäädäkseen ja pysyn täällä! Kiitos teille ja myös noille 7 pisteettä antaneille kommenttistanne!

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin 21.6.2011 13:50

NL:ssa useiden ihmisten unelma oli päästä länteen, niinpä inkeri-linjalla pääsi moni ei-inkeriläinen tänne. Monille länsi onkin ollut pettymys - elintason eteen pitää tehdä rankasti työtä ja kilpailla, tv-sarjojen Dallas ja Dynastia ei ollutkaan totta, pettymys johtikin huumeiden katukaupan haltuunottoon inkerinmaalaisten toimesta kymmenisen vuotta sitten. Suuremmat huumekuviot ja prostituutio on tosin isompien venäläispoikien käsissä ja Venäjältä käsin johdettu.

Tästä kaikesta huolimatta soisin mieluummin venäläisten maahanmuuton Suomeen kuin Afrikan ja Lähi-idän muslimimaista, sillä näiden kansojen ja heimojen viha kohdistuu tavalliseen suomalaiseen kaduntallaajaan, toisin kuin venäläisten, jotka eivät lainkaan vihaa suomalaisia, Suomea tahi länsimaista naiskuvaa.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän ristoi kuva
Risto Jääskeläinen 21.6.2011 15:15

Joo, jos maahamuuttoa on tarvis rajoittaa, niin olisko rajoitusten paikka jossain muualla kuin inkeriläisissä tai ihan täysvenäläisissä. Vaikka eihän tässä varsinaisesti sentään kielletä inkeriläisten muuttamista, mutta muutetaan sääntöjä.

Itseäni en pidä mitenkään erityisemmin venäläismielisenä, mutta kaipa se niin on, että Venäjän ja Valko-Venäjän alueelta tulleet maahanmuuttajamme ovat sopeutuneet melko hyvin Suomeen ja ovat pääosin ahkeraa väkeä. Joitakin omia havaintojakin asiasta minulla on. Tämänhän näkee myös TV:n maahanmuuttajaohjelmistakin: onko siellä koskaan ollut venäläistä vaatimassa oman kulttuurinsa etuoikeuksia itselleen, vaikkapa borshikeittoa kouluruokailuun (-; Ja venäläinen ruokahan on sentään hyvää. Tai onko venäläinen maahanmuuttaja ollut jossain julkisuudessa valittamassa suomalaisista tai edes perussuomalaisista?

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 15:52

Risto Jääskeläiselle,
-itse vähän imettelen tätä keskustelua, koska puhehan oli Sisäasiainministeriön tiedotteesta ja kuinka paljon negatiivista palautetta sain ihan henkilökohtaisesti.
Tuli sellainen tunne, että pahempia maahanmuuttajia ei ole kuin ne, jotka muuttavat Venäjältä..Luulin, että aihe inkeriläisistäkin oli jotenkin rauhoittunut, mutta erehdyin...Muuten borshkeitto varmaan maistuisi koululaisille. Kiitos kommenttistanne.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Enni Kulovaara 21.6.2011 17:24

Niinkö toivoisit?

"Ulkomaalaisten vankien määrä on yli kaksinkertaistunut 2000-luvun aikana. Ulkomaalaisten osuus kaikista vangeista on noussut vuonna 2010 12 prosenttiin. Tiedot ilmenevät tuoreesta Rikosseuraamuslaitoksen tilastollisesta vuosikirjasta.

Ulkomaalaisista vangeista yli 40 prosenttia on virolaisia tai venäläisiä. Pohjoismaalaisia on vain 6 prosenttia."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113346-uusi-tilast...


======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin 21.6.2011 17:40

Jos kysyt minulta niin kyllä, mieluummin venäläisiä tai virolaisia Suomeen. He eivät joukkoraiskaa eivätkä huorittele huivittomia koulutyttöjä.

Mitä tulee linkkisi rikostilastoon, siitä 40% venäläis- ja virolaisvangeista ei ilmene kuinka suuri osuus on Suomessa vakinaisesti asuvia ja kuinka suuri osuus on tänne rikoksia tehtailemaan tulleet liigat suoraan Venäjältä ja Virosta.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Enni Kulovaara 21.6.2011 17:51

Sitä pitää kysyä usarin uutistoimitukselta. Sekin olisi kiva tietää paljonko noissa venäläis- ja virolaisliigoissa harrastetaan ihmiskauppaa.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 15:06

Ronja Ronin: "..Tästä kaikesta huolimatta soisin mieluummin venäläisten maahanmuuton Suomeen kuin Afrikan ja Lähi-idän muslimimaista, sillä näiden kansojen ja heimojen viha kohdistuu tavalliseen suomalaiseen kaduntallaajaan, toisin kuin venäläisten, jotka eivät lainkaan vihaa suomalaisia, Suomea tahi länsimaista naiskuvaa.",
-kiitos kommenttistanne! Hyvää Juhannusjuhlaa!

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän Kippari kuva
Harri Räsänen 21.6.2011 16:36

Olen työelämän kautta tutustunut kahteen Suomeen muuttaneeseen inkeriläiseen. Igor muutti Suomeen Pietarista ja Viktor Virosta. Viktor on Viron venäläinen, joka pääsi Suomeen koska vaimo on inkeriläinen.
Molemmat ovat pärjänneet ihan hyvin ja ovat olleet tyytyväisiä. Viktorin lapset ovat saaneet Suomessa korkeakoulutuksen. Tytär on lääkäri ja poika Dipl.insinööri. Joillekin on käynyt ihan hyvin.

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen 21.6.2011 17:33

Harri Räsänen,
-Suuremmalla osalla ehkä on käynytkin hyvin ja osaneet sopeutua.Olen itsekin sopeutunut, vaikka vaikeuksia on tänääkin päivänä. Minä periaatteessa puhun eniten koko inkerin kansan kohtalosta, vaikka itse siihen en pysty mitenkään vaikuttamaan. Sanoin "surullista", että inkerinsuomalaisten paluumuuttojono suljetaan,koska mielestäni niittenkin inkeriläisten kohdalla, jotka siellä vielä ovat pyrkimässä pitäisi olla samat mahdollisuudet.Eihän sielä enää paljon olekaan..

======= ======= ======= ======= ======= =======

Enni Kulovaara 21.6.2011 17:22

20 vuotta on ollut aikaa ja nyt sinä olet surullinen kun tuo touhu loppuu? Mikä sellainen paluumuuttaja muka on, joka ei ole koskaan täällä asunutkaan, eikä kieltä osaa?

======= ======= ======= ======= ======= =======

Käyttäjän Hekajuvi kuva
Heka Kaan 27.6.2011 20:44

Satuitko Viola tänään tv1:n ääreen (a-studio), jossa oli juttua inkerinsuomalaisista. Inkeriläinen pastorismies (taisi olla piispa Kuukauppi) totesi, että Suomen valtio pystyi siihen, mihin Stalin ei pystynyt eli tuhoamaan inkerinsuomalaiset yhteisöt ja kulttuurin sallimalla heidän muuttonsa Suomeen. Olipa osuva kommentti pastorilta. Suomalainen kulttuuri oli yllätys, jopa pettymys inkerinsuomalaisille, jotka minun käsittääkseni tulivat Suomeen pelkästään elintasopakolaisiksi. Taloudellisesti parempi elämä, jopa kantasuomalaisten verorahoilla eläminen houkutteli niin paljon, että oma kulttuuri ja kieli oltiin valmiita uhraamaan rahanhimossa. Kantasuomalaiset saivat puolestaan niskoilleen joka asiasta nurisevat inkerinsuomalaiset.

Comments